Kullanıldığı Bitkiler |
Doz |
Sebzeler (Domates, Patlıcan, Biber, vb) |
250- 350 g / da |
Tarla bitkileri (Buğday, Arpa, Çeltik, Nohut, Pamuk vb) |
200 – 300 g / da |
Bağ |
10 – 20 g / omca başına |
Turunçgiller (Portakal, Limon vb) |
200 – 250 g / ağaç başına |
Antepfıstığı |
200 g / ağaç başına |
Nar |
200 g / ağaç başına |
Kivi |
10 – 20 g / ağaç başına |
Meyve Ağaçları (Şeftali, nektarin, Kayısı, Elma, Armut, Ayva v.b) |
|
Yeni dikilen ağaçlarda |
10 – 20 g / ağaç başına |
Meyve tutumuna yakın ağaçlarda |
20 – 50 g / ağaç başına |
Tam verim devresinde olan ağaçlarda |
100 – 200 g / ağaç başına |
Büyük ağaçlarda |
100 – 200 g / ağaç başına |
Kesme çiçekçilik |
250 – 500 g / da |