BESTMİLYN

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Armut Armut pisillidi (Cacopsylla pyri) 25 ml ilaç + 50 ml yayıcı yapıştırıcı / 100 L su 14 gün
Elma Elma içkurdu (Cydia pomonella) 20 ml / 100 l su 14 gün
Elma Elma ağ kurdu (Yponometua malinellus) 20 ml / 100 l su 14 gün
Elma Armut yaprak galerigüvesi (Leucoptera scitella) 20 ml / 100 l su 14 gün
Pamuk Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis) 30 ml / da 14 gün

* Elma iç kurduna karşı mücadele yapılan bahçelerde ayrıca galeri güvesine karşı ilaçlamaya gerek yoktur.

Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için Bestmilyn ilacını bir sezon içinde 1-3 kezden fazla kullanmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 15 harici) bitki koruma ürünleri kullanılmasına özen gösteriniz.

- Tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında ilaç fitotoksik değildir.

- Yağmurla yıkanmaya dayanıklıdır. Fakat ilaçlamadan hemen sonra yağmur yağmışsa ilaçlama tekrarlanmalıdır.

- Bitki koruma ürününü ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.

- Boşalan ambalajları usulüne uygun olarak imha ediniz.

- Boşalan ambalajları başka amaç için kesinlikle kullanmayınız.

- Boşalan gıda ve içecek kutularına bitki koruma ürünü koymayınız.

- Arılara zehirlidir. Çiçeklenme zamanı kullanmayınız.

- Balıklar için zehirlidir. Yeraltı ve yerüstü sularına bulaştırmaktan kaçınınız.

- Bitki koruma ürünü serin ve kuru koşullarda 2 yıl süre ile depolanabilir.

KARIŞABİLİRLİK: Bestmilyn genel olarak aynı formülasyon şeklindeki diğer tarım ilaçları ile karıştırılarak kullanılabilir. İlaçlama için büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

ETKİ MEKANİZMASI:

Diflubenzuron: Sistemik olmayan, kontak ve mide etkili böcek büyüme düzenleyicisidir. Kitin sentezi inhibitörüdür (Type 0 - Lepidopteran).

UYGULAMAYA HAZIRLANMASI: Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan BKÜ, önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

MAKİNE TEMİZLİĞİ: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

KULLANMA ŞEKLİ:

Armut psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların tamamı açıldığında ve ikinci/üçüncü dönem nimfler görülmeye başlandığında, sürgünlerin %15'inden fazlasında bulaşma varsa ilaçlama yapılır.

Elma içkurdu: Uygulamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı tutarak, yumurtadan çıkan larvaları meyveye girmeden önce öldürmektir.

Elma ağkurdu: 100 yaprak buketinde 4 adet epidermis içine girmiş veya ağ örmüş larva kümesi varsa ilaçlama yapılır.

Armut yaprak galerigüvesi: En az 5 ağaçtan, her birinden 20 yaprak alınır. Yaprak başına 4 veya daha fazla canlı larva varsa uygulama yapılmalıdır.

Pamuk yaprakkurdu: 10-15 adımda bir bitki olmak üzere toplam 25 bitki kontrol edilir. Bitki başına 0,5 larva veya 25 bitkide 2 yumurta paketi ya da yeni açılmış yumurta paketi görülürse uygulama yapılır.

Hemen Ara