BEST CAPTAN 50 WP

KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR

Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Dozu Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
Armut Karaleke (Venturia pirina) 150 g/100 l su 14 gün
Bağ Mildiyö (Plasmopara viticola) 300 g/100 l su 28 gün
Bağ Ölükol (Phomopsis viticola) 250 g/100 l su yaz uygulaması 28 gün
Domates Mildiyö (Phytophthora infestans) 300 g/100 l su 14 gün
Domates Yaprak küfü (Cladosporium fulvum) 250 g/100 l su 14 gün
Domates Sebzelerde Kurşuni Küf (Botrytis cinerea) 250 g / 100 l su 14 gün
Elma Karaleke (Venturia ineaqualis) 150 g/100 l su 14 gün
Erik Cep hastalığı (Taphrina puruni) 300 g/100 l su 14 gün
Karanfil (Süs Bitkisi) Pas (Uromyces caryophyllus) 250 g/100 l su 14 gün
Kayısı Yaprak delen (Wilsonomyces carpophylus) 300 g/100 l su 14 gün
Kiraz Monilya (Monilia laxa=Sclerotinia laxa) 300 g / 100 l su 14 gün
Marul Mildiyö (Bremia lactucae) 300 g/100 l su 28 gün
Patates Mildiyö (Phytophthora infestans) 350 g/100 l su 28 gün
Sebze Fideleri Kök Çürüklüğü (Çökerten) (Pythium spp, Fusarium spp, Rhizoctonia spp, Alternaria spp, Sclerotinia spp, Phytophthora spp.) 200-250 g/100 l su 28 gün
Soğan Mildiyö (Peronospora destructor) 300 g/100 l su 28 gün
Şeftali Monilya (Monilinia laxa) 300 g/100 l su 14 gün
Şeftali Yaprak delen (Wilsonomyces carpophylus) 300 g/100 l su 14 gün
Tütün (Fidelik) Çökerten (Pythium spp., Rhizoctania spp., Alternaria spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp.) 250 g / 100 l su (fidelik) 28 gün
Turunçgil Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması (Phytophthora citrophthora) 300 g/100 L su (Meyve enfeksiyonları) 28 gün
Vişne Monilya (Monilia laxa=Sclerotinia laxa) 300 g / 100 l su 14 gün
Yenidünya Karaleke (Venturia inaequalis var. eribotryae) 300 g/100 l su 14 gün

BEST CAPTAN 50 WP (Captan %50) alkali karakterli ve yağlı ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Diğer tarım ilaçlarıyla karışabilir. Karıştırmadan önce ön karışım yapılması tavsiye edilir.

CAPTAN:

Koruyucu ve tedavi edici sistemik olmayan fungisit.

Non-spesifik thiol reaktanı, solunumu inhibe eder.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI: Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

Uygulama Makinesinin Temizliği: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Armut karalekesi: Dal sıracası yok ise 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama beyaz rozet döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8-10 gün ara ile yapılmalıdır.

Elma karalekesi: Dal sıracası yok ise 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar 10 gün ara ile yapılır.

Eriklerde cep hastalığı:
1. ilaçlama: Tomurcuklar kabardığı dönemde,
2. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının %80 döküldüğü dönemde yapılmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası:
1. ilaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte),
2. ilaçlama: Tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte).

Şeftali yaprakdelen (Çil):
1. ilaçlama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. ilaçlama: İlkbaharda çiçek tomurcukları kabardığında çiçekler açmadan önce yapılır.

Kayısı yaprakdelen:
1. ilaçlama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. ilaçlama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce,
3. ilaçlama: Meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:
1. ilaçlama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce,
2. ilaçlama: 15 gün sonra, yağışlar devam ederse.

Yenidünya karalekesi:
1. ilaçlama: Sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce,
2. ilaçlama: Çiçek tomurcukları açılmadan önce,
3. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra,
4. ve diğer ilaçlamalar: Hasada 20 gün kalıncaya kadar 10 gün arayla.

Bağ ölükol:
1. ilaçlama: Sürgünler 2-3 cm olduğunda,
2. ilaçlama: Sürgünler 8-10 cm olduğunda,
3. ilaçlama: Sürgünler 25-30 cm olduğunda yapılmalıdır.

Bağ mildiyö: İlk uygulama sürgünler 25-30 cm olduğunda yapılır. Takip eden uygulamalar 10-15 gün ara ile.

Sebzelerde fide kök çürüklüğü ve çökerten: Hastalık görüldüğünde 2-3 kez, bir hafta arayla uygulanır.

Domates mildiyö: İlk belirtiler görülür görülmez veya uygun koşullar oluştuğunda mücadeleye başlanır. 10-12 gün arayla devam edilir.

Domates yaprak küfü: İlk lekeler görüldüğünde başlanır. 10-15 gün arayla tekrarlanır. Hasada 15-20 gün kala durdurulur.

Marul mildiyö: Fidelikte koruyucu uygulama, hastalık görülürse haftalık uygulamalarla devam. Tarla devresinde görülmesiyle ilaçlamaya başlanır.

Soğan mildiyö: 16°C ve %80 nem koşullarında veya ilk belirtilerde mücadeleye başlanmalıdır.

Patates mildiyö: Yüksek nemli koşullar oluştuğunda veya ilk belirtilerle başlanır. 10 gün arayla devam edilir. Karanfil pası: Çelikler sıraya geçirilmeden önce ve 10 gün arayla uygulanmalıdır.

Sebzelerde kurşuni küf (Domates): Çiçeklenme döneminde veya ilk belirtiler görüldüğünde başlanır.

Tütün çökerten (fidelerde): Fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde başlanır.

Hemen Ara